Vaste begeleiders

Vaste begeleider van mijn beide koren is Mark Brandwijk.

Hoe is dat gekomen……..

 

Mark 8 jaar oud en  lid van mijn kinderkoor, vroeg aan mij; juf mag ik  de psalm aan het einde van de repetitie spelen?

Waarop ik zei, natuurlijk mag je dat, het klonk bijzonder mooi voor een ventje van 8 jaar oud…..ik was blij verrast

Uiteraard ging dit zich vaak herhalen. Grappig om te zien, dat Mark op het puntje van de orgelbank moest gaan zitten om met z’n benen bij het pedaal te kunnen…..

Mark ging al vrij snel ook op pianoles, en vanaf zijn 12 jaar begeleid hij mijn koren, eerst een aantal jaren kinderkoor Blijde Klanken in Alblasserdam, en in het internaat de Driemaster, waar ik ook een kinderkoor en een personeelskoor deed. Al vrij snel ook Hadassah en later ook Speranza.

Mark en ik hebben samen vele kilometers gereden  naar concerten, en daarbij vele gesprekken gevoerd onderweg , o.a. over repertoire en wat we er mee willen…. Kortom we hebben in al deze jaren een bijzondere band opgebouwd,ik heb Mark letterlijk en figuurlijk zien “groeien”! dat was en is prachtig om te zien .Mark voelt feilloos aan wat ik wil, en wat goed is voor het koor tijdens een repetitie of concert. geweldig om mee samen te werken!!

 

Verder heb ik in de afgelopen 30  jaar met heel veel musici samen gewerkt, en ook dat is altijd weer geweldig!

Denk dan aan Arie van der Vlist, Peter Wildeman, Martin Mans, Martin Zonnenberg, Arjan Breukhoven, Marco den Toom …. en vele anderen…