Over Ria

foto-riaRia van den Noort is in 1984 gestart met de opleiding koorscholing en -directie op de open universiteit in Rotterdam. Kort hierna startte zij met het Seba kinderkoor in Krimpen aan den IJssel. Hieruit ontstond het Seba meisjeskoor. Ria is 25 jaar aan deze koren verbonden geweest als dirigent. Ook heeft zij vijf jaar het Seba gemengd koor gedirigeerd in Krimpen aan den IJssel.

Naast de Sebakoren heeft zij tien jaar voor het kinderkoor De Kleinoot uit Capelle aan den IJssel gestaan, en viel zij regelmatig in als gastdirigent voor diverse koren, zoals het mannenkoor Groot Rotterdam.

In 2005 werd Ria dirigent van kinderkoor Blijde Klanken uit Alblasserdam. In 2009 kwam daar het Hollands jongerenkoor bij .

Ria is nu dirigente van onderstaande koren: 

In 2008 is het Young Ladies Choir Hadassah in Krimpen aan den IJssel gestart als projectkoor, in 2013 het jongerenkoor Speranza in Barneveld, ook als projectkoor. Met deze koren worden regelmatig reizen georganiseerd naar Israel. Ook in 2019 staat weer een reis gepland. 

Sinds augustus 2018 is Ria ook dirigente van het gemengd koor Shalom in Lisse .

Met de diverse koren zijn inmiddels vele cd opnames gemaakt. Ook heeft Ria haar medewerking verleend aan een aantal koorreizen naar het buitenland , meegewerkt aan TV  opnames van Ned Zingt van de EO en cd-opnames gemaakt met speciaal daartoe samengestelde groepen kinderen en mensen met een verstandelijke beperking.